Social medie strategi

Drilling platform.jpg

Itera assisterede Aker Solution i udviklingen af deres sociale medie strategi og de nødvendige retningslinjer til, at støtte virksomhedens ønske om at være mere synlige på sociale medier.

Udfordring

Itera assisterede Aker Solution i udviklingen af deres sociale medie strategi og de nødvendige retningslinjer til, at støtte virksomhedens ønske om at være mere synlige på sociale medier.

Løsning

Itera afholdt en række indledende møder og workshops med Aker Solutions og baseret på dette kom et procesforslag, der bestod af tre faser: (1) øge mængden af ​​social medie forståelse internt; (2) etablere en social media strategi; (3) indføre retningslinjer for brug af sociale medier.

Den første fase øgede bevidstheden og ekspertisen på de sociale medier, som de centrale nøglepersoner hos Aker Solutions havde. Der var centrale resultater fra workshops som viste Aker Solutions tilstedeværelse på de sociale medier på det tidspunkt og som nu kan betragtes som en vision og et mål for yderligere arbejde og identificerer mulighederne de sociale medier kan åbne op for i fremtiden. I den anden fase blev et strategisk dokument udarbejdet, der indeholdt en vision, mål og positionering samt en præsentation af strategien på de sociale medier for nøglepersonerne. Den tredje og sidste fase førte til oprettelsen af ​​operationelle retningslinjer for udvalgte sociale medier kanaler og en operationel plan for, hvordan man kan integrere sociale medier i andre aktiviteter, som omfattede forslag om fordeling af ansvar i forbindelse med sociale medier.

Resultat

Aker Solutions fik den sociale mediestrategi og retningslinjerne virksomheden havde behov for på plads, således at ønsket om at være mere synlige i sociale medier er på plads. En vigtig succesfaktor var, at alle større forretningsområder/afdelinger i Aker Solutions var repræsenteret i projektet. Dette sikrede, blandt andet, en fælles forståelse af, hvad sociale medier betyder for Aker Solutions. Projektet omfattede alle typer af sociale medier som Facebook, LinkedIn, Twitter etc